Co-founded by the Europe for Citizens programme of the European Union CIVIC MONITORING
for the future
of EUROPE
PROJEKT

Civic Monitoring for the Future of Europe“ projekt je sufinanciran iz programa Europa za građane Europske komisije, koji je razvio i promovirao konzorcij sedam europskih organizacija u šest zemalja EU: Hrvatskoj, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Poljskoj i Portugal.

Projekt počinje od prepoznavanja hitnosti provedbe stvarne ekološke tranzicije koja će omogućiti Europi i planetu da se suoče s klimatskom i ekološkom krizom našeg vremena kako bi se osigurala pravednija i održivija budućnost za sve.

Druga je teorijska premisa da izazov ove veličine zahtijeva aktivno sudjelovanje svih europskih građana koji bi trebali biti uključeni u definiranje političkih prioriteta Unije, a zatim i u praćenje sredstava dodijeljenih lokalnim vlastima za realizaciju tih potrebnih radova. i klimatski ciljevi.

Projekt ima za cilj promicanje alata i metoda aktivnog građanstva kako bi se građani uključili u inicijative građanskog praćenja rada lokalnih uprava.

Nakon početne faze obuke o metodologiji građanskog praćenja, projekt predviđa niz od 6 debatnih sastanaka u svakoj od zemalja projekta usmjerenih na praćenje što većeg broja izvedenih ili u tijeku javnih radova financiranih iz strukturnih i kohezijskih fondova dodijeljenih od strane Europska zajednica. Proces praćenja završit će se izradom stvarnog izvješća o građanskoj evaluaciji s obzirom na napredak radova ili učinkovitost financiranog rada u kojem građani mogu dati prijedloge za poboljšanje projekta ili rješavanje problema. Izvješće će biti objavljeno i svima vidljivo, a prije svega vraćeno tijelima javne vlasti koja provode predmetni posao.

PARTNERSKE ORGANIZACIJE
NAJNOVIJA DOGAĐANJA
KONTAKTIRAJTE NAS!
Pošaljite nam e-mail na:

press@civimonitoringeurope.eu

Ili ispunite obrazac za kontakt sa strane!